Marketingcommunicatie

Marketingcommunicatie: een vak apart

Iedereen communiceert de hele dag, iedere dag. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen ook verstand van zaken heeft. Communicatie is een ingewikkelde materie die in alle geledingen, op alle niveaus en in alle omstandigheden grote invloed heeft op het functioneren van mensen en organisaties. Daarom is het goed om de tijd te nemen en na te denken over communicatie; over welke rol het speelt in de realisatie van uw doelstellingen en hoe u het kunt inzetten om uw medewerkers en relaties tevreden te stellen.

 

Duidelijkheid over gewenste positionering

Het komt vaak voor dat bedrijven en instellingen geen duidelijk beeld hebben van de eigen positionering. Samen met u ga ik op zoek naar de juiste vragen én antwoorden: wie bent u, wat doet u en wat maakt uw organisatie uniek? Wie zijn uw stakeholders, wat verwachten zij van u en wat heeft u hen te bieden? Wat zijn uw doelstellingen, waar wilt u naartoe, wat wilt u bereiken? 

 

Allemaal belangrijke vragen waarop een helder antwoord nodig is voordat een goed marketing- of communicatieplan kan worden geschreven. U zult merken dat ik uitgebreid uw organisatie ‘induik’ om uw mensen te leren kennen, te proeven wat de cultuur is en te ervaren hoe klanten en relaties uw organisatie bekijken.